Conferenze
12 maggio 2016

Climate Change, Food and Water linkages: Best Practices and Policy Tools to grow Food and save Water Sources


Dove: Milan
Sede:

MiCo Milano Congressi
Conference Room "Food"
Via A. Canova, 39
20145 Milan, Italy

Come raggiungere: Mappa di Google
Orario dell'evento:

Thursday, May 12th, 2016, 12:15 - 1:30 pm

Informazione:

Seminars Office, seminars@feem.it

Speakers:

Aurora D’Aprile, ICCG Researcher and Carlos Dionisio Pérez-Blanco, FEEM Researcher

Abstract

During the conference “I cambiamenti climatici e l'impatto sul Food System”, held in Milano on May 12 in the context of Seeds&Chips, international summit dedicated to food innovation, Fondazione Eni Enrico Mattei (FEEM) and International Center for Climate Governance (ICCG) present an overview of strategies and practical solutions to address the issues related to climate impacts on food production, the exploitation of water resources in agriculture and the sustainability of the food system.

By using videos and researchers' contribution, the speech brings together innovations and good practices from the bottom up that participated in the international contest ICCG Best Climate Practices 2015 under the theme "Water, food production and climate change", as well as political and economic initiatives experienced at the international level.

FEEM Newsletter

Iscriviti per rimanere aggiornato.

I Suoi dati saranno trattati dalla Fondazione Eni Enrico Mattei. – Titolare del trattamento – per ricevere via posta elettronica la newsletter della Fondazione. Il conferimento dell’indirizzo e-mail è necessario alla fornitura del servizio. La invitiamo a consultare la Privacy Policy per ottenere maggiori informazioni a tutela dei Suoi diritti.

Questo Sito utilizza cookie tecnici e analytics, nonché consente l’invio di cookie di profilazione di terze parti.
Chiudendo questo banner o comunque proseguendo la navigazione sul Sito manifesti il tuo consenso all’uso dei cookie. Per ulteriori informazioni e per esprimere scelte selettive in ordine all’uso dei cookie vedi la   Cookie PolicyOk