EQUILIBRI
2008

Equilibri 2008.02 - La società immediata, il cambiamento climatico



Abstract

Questo numero della rivista è dedicato alla società immediata e al cambiamento climatico.
La rivoluzione digitale ha imposto il suo ritmo agli individui e alle società. Dopo una fase sperimentale negli anni 70 è divenuta centrale nella vita sociale e nell’economia mondiale a partire dagli anni 80. Ora che la prima rivoluzione digitale è alle nostre spalle, ci rendiamo conto non solo della distanza percorsa e del profondo cambiamento che ha portato nella nostra quotidianità, ma realizziamo anche che la rimozione dei legami materiali sta creando un nuovo ambiente di vita.
Segue una sezione interamente dedicata al tema del cambiamento climatico.


This issue of Equilibri is devoted to the immediate society and to climate change.
The digital revolution has imposed its rhythm to individuals and society. After experimenting in the 1970s, it has become the focus of social life and the world economy in the 1980s. Now that the first digital revolution is behind us, we realize the distance we have covered and the deep change it has brought to our daily lives. We also sense how, by removing material bonds, the new technology is creating a completely new living environment.
The second part of the journal is entirely dedicated to the topic of climate change. 

FEEM Update

Subscribe to stay connected.

Your personal data will be processed by Fondazione Eni Enrico Mattei. – data Controller – with the aim of emailing the FEEM newsletter. The use of Your email address is necessary for the implementation of the newsletter service. You are invited to read the Privacy Policy in order to obtain additional information about the protection of Your rights.

This Website uses technical cookies and cookie analytics, as well as “third party” profiling cookies.
If you close this banner or you decide to continue navigating on this Website, you express consent to the use of cookies. If you need additional information or you wish to express selective choices on the use of cookies, please refer to the   Cookie PolicyI agree